Nieuws

Wederom een Record!

Afgelopen zaterdagmorgen 30 maart startte voorzitter Kees Rehorst van Stichting Tinte 400 om 08.30 uur zijn jaarlijks aan de rommelmarkt voorafgaande ‘praatje ‘. Hij had de buienradar bekeken: mooi weer!  “300 adressen bij de ophaaldagen, verkoopprijs, een kraam voor de promotie van Tintestein, schminken, superronde van het rad met als hoofdprijs een fiets, grote bijdrage van ondernemers uit Tinte en omstreken voor de promokraam, zomerfeest 2013 (en 2014) en vooral marktmeester Huib” waren de highlights die de 180! medewerkers van de voorzitter meekregen. Deze medewerkers hadden voorafgaand aan dit praatje al de laatste check bij ‘hun’ kraam gedaan en de koopwaar zo mooi mogelijk uitgestald. De afgelopen maanden waren al vele medewerkers in touw om de bruikbare spullen op te halen, te sorteren en op te slaan. Vooral de laatste dagen werden de puntjes op de i gezet en gingen de aan te bieden spulletjes nog eens door de handen van de medewerkers om vervolgens op vrijdag 29 maart op en rond de kramen gepresenteerd te worden.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur precies was het zover. Op het teken van de voorzitter en de rommelmarktmeester werden de hekken geopend en stroomde het publiek, evenals vorig jaar  rennend  het marktterrein op. Het ‘meubelplein’ op het erf van de familie Scheijgrond wachtte ook dit jaar als een heuse ‘boulevard’ op de bezoekers. En u raadt het al: op de rommelmarkt van Tinte was voor een ieder weer van alles te halen.

De weersomstandigheden waren, evenals vorig jaar,  bij aanvang van de markt goed te noemen. Wel koud, maar, op een klein sneeuwvlokje na, droog. En het bleef een koude, maar gelukkig droge dag! Ja, Bram v.d. Waal en later ook Sander Oudwater luisterden spontaan het bruin café op met hun accordeonmuziek.

Veel complimenten waren er voor de kraam met “Tintese”producten; een variëteit aan waren van de ondernemers uit de omstreek lag daarop uitgestald! Maar waar zijn wij zonder u, de bezoekers van onze markt? Wat maakte u de gezelligheid weer compleet. Blij met juist dat leuke kastje wat u vond, met dat stukje vitrage waar u mee aan de slag zal gaan op een regenachtige dag om van een eenvoudig T-shirt een exclusief kanten hemdje te maken, met de violen, met het boek dat u gaat lezen, dat leuke schilderij welke wellicht al in de kamer hangt? U mag ons uw leuke aankopen ook laten weten via onze site of ….een leuke foto uploaden via facebook misschien?

De markt sloot om 15.30 uur. In het tijdelijke bruine café in de Odiaan maakte de voorzitter, na het opruimen en de uitreiking van de prijzen van het verlotingbord, de opbrengst van deze markt bekend. Als altijd kwamen toen ook de verhalen ter tafel en vertelden medewerkers elkaar de belevenissen van die dag.

Voorzitter Kees Rehorst las eerst per kraam (inmiddels een traditie) de opbrengst voor en bouwde daarmee ook de spanning op: de bruto totaalopbrengst bleek  ruim € 23.073,07! En daarbij komt dan nog de opbrengst van het oud ijzer dat Fa. Klein opgehaald heeft. Een gejuich en applaus klonk door de zaal en vele, door vermoeidheid wat flink rode gezichten, straalden! Een record! Dat had niemand verwacht. Het grootste compliment gaat natuurlijk naar marktmeester Huib Koppenol die voorafgaand en tijdens de rommelmarkt niets aan het toeval over liet en zijn grote team grandioos door deze dagen coachte! Op naar het zomerfeest van 4, 5 en 6 juli a.s.. U kunt u ook nog aanmelden voor de brainstormmiddag op 13 april. Wij gaan ons hier voorbereiden op  het 25e zomerfeest van 2014! U kunt zich aanmelden tot einde deze week bij Annelies den Bakker – Arkenbout: fam.denbakker@zonnet.nl of 06-23938327.

Klik hier om de foto's van de Tintese Rommelmarkt 2013 te zien.
Pagina terug