Nieuws

Zaterdag 30 maart ROMMELMARKT TINTE

Zaterdag 30 maart 2013 Rommelmarkt Tinte!       
                        
Op zaterdag 23 maart, de laatste ophaaldag t.b.v. de rommelmarkt in Tinte,  waren er 12 wagens onderweg, hielpen 47 medewerkers mee, werden  adressen (soms meerdere malen) bezocht, waren vele beschikbare kuubkisten vol,  raakte de schuur bij Arie Boogert flink gevuld en bleek de schuur aan de Kade (met al twee wagens met ‘potten en pannen’ en curiosa geladen) super gesorteerd.


Conclusie: het kan niet anders of er is op de rommelmarkt van zaterdag 30 maart aanstaande  voor ieder wat wils……………………..


Stichting Tinte 400 is weer bijzonder trots op het grote aanbod aan zeer mooie bruikbare spullen dat zij u mag presenteren. De medewerkers hebben deze spullen bij vele adressen mogen ophalen. Niet meegeteld zijn de gulle gevers, die tijdens de ophaaldagen hun spullen kwamen brengen! Enorm bedankt!


Wat kunt u waar vinden op de markt?
Op het plein achter de Odiaan staat de kraam waar in de nacht voorafgaand aan de rommelmarkt al wordt gestart met het bakken van de, inmiddels eilandelijk geprezen, overheerlijke Tintese oliebollen. De kramen van de markt worden geplaatst langs de Kade, maar evenals vorig jaar  vindt u ook kramen achter op het plein van de Odiaan. Hier vindt u bijvoorbeeld  de kraam van de curiosa en de kramen van huishoudelijke materialen.

Het meubelplein was afgelopen twee jaar,  op het erf van Bouwen en Matty  Scheijgrond, een groot succes. Voor de 25e keer wordt de schuur straks weer ontdaan van alle bruikbare spullen. De boerderij heeft ‘veel te vertellen’ over het wel en wee tijdens de ophaaldagen en rommelmarkt.

Maar er is meer! In de Odiaan is een tijdelijk ingericht bruin café waar de marktbezoeker terecht kan voor een verse bak koffie of thee, of voor een andere versnapering. Maar ook kunnen kinderen zich daar laten schminken. Direct daartegenover draait vrijwel de gehele dag het rad van avontuur en zullen veelal jeugdige lotenverkopers u proberen over te halen tot de aanschaf van een of meerdere loten. Wie zijn geluk nog verder wil beproeven kan ook terecht bij het verlotingbord. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Lunchen op de rommelmarkt? Natuurlijk! Naast een oliebollenkraam is Tinte deze dag een friteskraam, wafelkraam en (bijna zeker) een poffertjeskraam rijk. En dan zijn er natuurlijk de diverse kramen  met daarin, veelal zeer goed gesorteerd, de verschillende verkoopwaar: elektrische apparatuur, radio’s, televisies en computers, lampen, grammofoonplaten, video’s en cd’s , agrarische producten uit de nabije omgeving,  huishoudelijke artikelen, schilderijen, boeken, ijzerwaren, fietsen, witgoed, campingartikelen, kleding, lederwaren, potten en pannen, riet, schilderijen, kerst- en paas- en crea-artikelen, bloemen en planten, bloemstukjes, wafels, curiosa, speelgoed en meer.

De Tintese rommelmarkt, doorgaans één van de eerste markten in het seizoen,  staat alom bekend om de gezellige sfeer die er heerst en is de moeite van een bezoekje zeker waard. 

Kaarten voor het zomerfeest van 4,5 en6 juli a.s. zijn tijdens de rommelmarkt verkrijgbaar in het bruin café. Klik hier voor de programmering.

De markt start zaterdagmorgen 30 maart om 9.00 uur precies. De eindtijd is vastgesteld op 15.30 uur in de middag!


U bent als bezoeker van harte uitgenodigd!

Pagina terug