Nieuws

Zomerfeest Tinte


Op 5, 6 en 7 juli 2012 vindt weer het jaarlijks door de Stichting Tinte 400 georganiseerde zomerfeest op de feestwei aan de Lodderlandsedijk in Tinte plaats. Ook dit jaar worden de bezoekers daarvan getrakteerd op een breed en gevarieerd aanbod.


Donderdag 5 juli. Dit wordt een zogenaamde classic rock avond. Wij hebben hier een aantal topbands uitgenodigd. U las hierover eerder.


The Rubettes uit Engeland kregen wereldwijd succes met hun eerste single ‘Sugar Baby Love’. De plaat schoot direct naar aan nr. 1 in de Europese hitlijsten en bleef hier 5 weken staan. Ongeveer 10 miljoen exemplaren werden er van deze versie verkocht en het werd een van de meest klassieke pop opnames aller tijden. Andere hits die u zich zeker zal herinneren zijn ‘Juke Box Jive’, ‘Tonight’, ‘I Can Do It’, ‘Foe Dee Oh Dee’ en ‘Little Darling’.


In Nederland deden wij natuurlijk niet onder voor deze band. Wat dacht u van Focus? Deze wereldberoemde band zorgde voor de onsterfelijke hits als ‘Sylvia’, ‘Hocus Pocus’ en ‘House of the king’ (veel te horen bij Top Gear overigens). De band staat nog altijd onder leiding van Thijs van Leer, op drums zit Pierre van der Linden en bassist Bobby Jacobs en gitarist Menno Gootjes maken de line-up compleet.


Uit ons eigen Hellevoetsluis komt de band Kinksize. Voor hun eigen schare trouwe fans zorgen zij al jaren voor super optredens in de regio en ver daarbuiten. Op het buitenpodium brengen zij classic rock covers en zorgen zij dat het dak eraf gaat.


Spectaculair straattheater is er ook. Met ‘La Cuisine Macabre’ waan je je in vervlogen tijden. Tijden van rondreizende kwakzalvers en charlatans met hun bedrieglijke waar. Misleidend en met een koffer vol zwarte humor trekt een louche, malafide gezelschap door de straten met hun gammele koets op zoek naar de juiste plek. Eenmaal die plek gevonden, opent zich aan de voorkant van de koets een klein terrasje en aan de achterkant een keukentje met een wasplaats. Op raadselachtige en macabere wijze, ondersteund door onheilspellende muziek, wordt hard gewerkt aan een spijs waar wel heel eigenaardige ingrediënten in verwerkt worden. Aan weerszijden van de koets ontvouwt zich een situatie die zij zelf ook niet meer in de hand hebben en noodgedwongen pakken zij hun biezen om op
een andere plek een slachtoffer in hun greep te krijgen. Of is het juist andersom?


Het vrijdagavondprogramma van 6 juli is dit jaar samengesteld door een groep jonge Tintenaren. Op ons verzoek
hebben zij een après ski avond georganiseerd … de hele avond puur feest dus. Het Feestteam, Starkoo met de band Briljant en Après Ski Hut on
Tour zorgen op het binnen- en buitenpodium voor topentertainment. Deze avond is er ook een prachtig straatspektakel: een bodypaintshow zorgt voor mooie waterwezens en ook kunt u zelf lichaamsversieringen aan laten brengen door een professionele bodypaint artiest.


Al enkele jaren bij ons te gast zijn zij ook dit jaar weer op donderdag en vrijdag van de partij: Bas en Roel van de Elektruck. Het is weer mogelijk in hun tot studio omgebouwde stadsbus te werken aan nieuwe ringtones, samples en nieuwe muziekcreaties. Het is zeker dat de Stichting Tinte 400 vooral de jongeren tussen 10 en 16 hier veel plezier mee doet.


7 juli: Zaterdagmiddag zijn onze twee Tintese muziekgezelschappen weer present: Dagorkest Voorne Putten Rozenburg en zanggroep de ‘Tintunes’
zullen deze middag optreden. Het wordt een uniek gebeuren, waarbij zij zowel apart als ook gezamenlijk een optreden zullen verzorgen. De toegang op de zaterdagmiddag is natuurlijk weer gratis.


Traditioneel staat uiteraard de zaterdagmiddag ook weer in het teken van onze allerjongsten: een niet weg te denken programmaonderdeel van het zomerfeest is de jeugdbrandweerwedstrijd. De blusgroep uit Oostvoorne is weer present en er zijn natuurlijk weer prachtige bekers te winnen.


Maar er is deze middag nog meer te beleven. Er staat namelijk ook een heus lanceerplatform waar kinderen kunnen bouwen aan hun eigen versie van de
Apollo 7. Er is een levensgrote UFO, daaromheen futuristische tafeltjes met de benodigde bouwmaterialen zoals karton, touw, lijm, aluminiumfolie, stiften, naamkaartjes en natuurlijk ballonnen vol helium. Kortom een groot ruimtevaartcentrum waarin je kan testen of je eigen luchtschip ‘ruimtevaart-proef’ is. Prachtig om te zien hoe de
heliumschepen opstijgen en naar …. Mars vliegen.


Zaterdagavond is wederom Benny’s Big Show Orchestra te gast. Dit keer met een wel heel spectaculair concept ‘Jukebox on tour’. Een megajukebox dus,
waarmee u bepaalt welke hits er gespeeld worden. Via de website kunt u met uw toegangskaartje in de hand feest en dansnummers uitkiezen die deze avond door dit megaorkest zullen worden gespeeld. Ben Cramer is ook te gast en zal samen met Benny’s Big Show Orchestra zorgen voor een onvergetelijke avond in de grote tent.


Op het buitenpodium speelt de band The Nickel Slots. Deze Amerikaanse band toert deze maand door Europa en wij zijn heel trots dat wij hen voor ons mooie feest hebben kunnen strikken. Reeds enkele jaren spelen op ons buitenpodium bands uit USA en deze hebben inmiddels een flink publiek aan zich weten te binden rondom ons eetplein. De Nickel Slots nemen u mee op een reis door harde tijden en wanhoop, die wel laat zien dat hoop op betere dingen net om de hoek is. De groep is duidelijk beïnvloed door de vroege wortels van de Amerikaanse muziek, evenals door een vleugje opstandige punk van de jaren ' 70. De band The Nickel Slots verbindt de grens Johnny Cash/The Clash. Met sentimentele folk, voetstampen, rauwe sing-along brengen hun alternatieve -country rock liedjes u terug naar een lang verloren gewaande tijd.


Ook op deze laatste feestavond is er natuurlijk weer spraakmakend straattheater. Kelly de Vos, finalist in Holland’s got talent live shows, zorgt voor lucht - en acrobatiek spektakel en op de grond stappen professionele mentalisten uit een UFO. Wat volgt, is een geniale show vol ongelooflijke voorspellingen en bijzondere gebeurtenissen. Een gewaagd optreden waarbij alles draait om het feit dat onze twee ruimtevaarders in de toekomst hebben kunnen kijken. Wat rest is verwarring, ongeloof, respect voor alles dat we niet begrijpen.


Dit alles gecomplementeerd met een geweldig ‘eetplein’ en een aantal gezellige bars maakt het Tintefeest weer tot een bijzonder gebeuren dat een bezoekje zeker waard is.


Kaartverkoop bij de bekende adressen (de VVV’s in de regio, café Alardusdreef Rockanje, Assurantiekantoor Kees Dekker Tinte of online of aan de kassa op het feestterrein).


Parkeren kunt u evenals vorig jaar op het parkeerterrein aan de Strypsedijk, vanwaar u met de trein ‘de Blink Express’ gratis vervoerd zal worden naar het feestterrein. Het centrum is die dagen ook afgesloten voor verkeer.


Stichting Tinte 400 wenst u een fantastisch feest!


Pagina terug