Vrijdag

PROGRAMMA VRIJDAG 18 JULI

"Tinte Polderrock"

10:00-11:00 uur (entree gratis)
Peuterochtend met: 
Luchtkussen
Kindertheater Rupsje Nooitgenoeg:
Eenvoudige kleurrijke voorstelling voor peuters en kleuters. André gaat op zoek naar een boek en vindt het beroemde prentenboek rupje Nooitgenoeg. Tijdens het voorlezen komt het boek tot leven. Het rupsje eet en eet. Hij heeft nooitgenoeg. Hij eet ook nog eens het hele boodschappen mandje leeg. Rupsje Nooitgenoeg wordt groter en groter, maakt een cocon en veranderd in een wonderschone vlinder.

10:00 uur
Dauwtrappen 
Een sportief begin van de dag met dauwtrappen door de polders rondom Tinte. Er zijn twee routes: een korte en een lange route. Op deze manier geschikt voor jong en oud. Verzamelen om 10:00 uur op het feestterrein. Deelname gratis. 


12:00-17:00 uur (entree gratis)
Diverse spelactiviteiten met medewerking van campingburgemeester Jack Kerklaan, bekend van Radio en TV.

Vanaf 13:30 uur 50+ middag 
Gezellig en sportief met 'Tinte in Beweging', 'Jeu de Boules toernooi' en 'Bloemschikken'. 
Met 'Tinte in beweging', zoals van TV (Nederland in beweging) kunt u 2 keer meedoen: van 13:30 tot 15:00 uur of van 15:30 tot 17:00 uur. Het wordt gegeven door fysiotherapeute Ilona Hilarius van Fysiovierpolders en is geschikt voor iedereen van 50 tot 103 jaar. Verzamelen om 13:30 uur op het feestterrein. Deelname is gratis. Tevens is er de mogelijkheid om (gratis) mee te doen met het 'Jeu de Boules toernooi. De workshop bloemschikken wordt verzorgd door Bloemenhandel Dick Hagestein (Brielle/Oostvoorne). Voor deelname aan deze workshop wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. (per persoon ter plaatse te voldoen). Inschrijven voor deze workshop is mogelijk tot 16 juli a.s. 
Aanmelden voor bovengenoemde sport & spelactiviteiten kunt u doen via tinte400@hotmail.com 
Wees er snel bij want voor de 'Zeskampspelen', Jeu de Boules toernooi' en 'Bloemschikken' geldt VOL=VOL. 


14:00 uur
Tapas & wijnproeverij 
Laat u informeren over Spaanse wijnen en Spaanse tapas. En vergeet natuurlijk ook niet het proeven van het royale assortiment. Leerzaam maar ook lekker! 
Let op: inschrijven kan tot 10 juli a.s. VOL=VOL.
Prijs: € 17,50 per persoon

Inschrijven kan op de volgende adressen: 
Karin Hoek, Colinslandsedijk 37 in Tinte (telnr.: 0181-415131)
Gerie Mol, Korteweg 9 in Tinte (telnr.: 0181-414285)


14:30 uur 
Muziek van de Amazing Stroopwafels. 
Ook de Amazing Stroopwafels mogen dit jaar niet ontbreken. De afwisseling van speelplekken (nog steeds van de straat tot de huiskamer, van café tot theater) werkt zeer inspirerend en het enthousiasme waarmee gemusiceerd wordt is onveranderd groot. The Amazing Stroopwafels vormen nog altijd één van de meest optredende bands van Nederland. En als het aan hen ligt, gaan zij daar tot lang nadat ze er bij neergevallen zijn mee door. Naar de website van de Amazing Stroopwafels. 

20:00 uur start avondprogramma
Entree voorverkoop € 15,- aan de kassa € 20,-

20:30 uur (terras)
IVO GLEEMAN
Ivo Gleeman is afkomstig uit Rotterdam. Na veel reizen, het volgen van een opleiding aan het SAE Audio Institute en het werken als sound engineer, vond hij het tijd om zijn droom te verwezenlijken en als muzikant aan de slag te gaan. Zijn sound laat zich het best omschrijven als gladde Amerikaanse radiorock. Naar de website van Ivo Gleeman.
 
21:45 uur (grote podium)
THE HEINOOS
Ze breien de meest fantastische hits uit de jaren ’60,’70 en ’80 op hun geheel eigenwijze aan elkaar. Nummers van ABBA, Queen, The Sweet, Mud, Nena, The Police en vele,vele anderen……Hits uit vervlogen tijden, nummers die je vaak wel kent maar al jaren niet meer hebt gehoord, komen allemaal voorbij en worden regelmatig afgewisseld met eigen nummers in het Nederlands/Dialect. Ook medleys van onder andere de Beach Boys, The Beatles en lekkere feestkrakers passeren de revue. Het typische, pittige Heinoos-sausje waarmee ze het één en ander steevast overgieten, maakt het allemaal nog lekkerder! Naar de website van The Heinoos. 

23:00 uur (buiten podium)
LIPTEASE & THE BACKSTREET CRACKBANGERS
Vroeger was het niet meer dan normaal, dat Rock & Roll, bier drinken, vrouwen, goede muziek, zweet lucht, lol, peuken reuk en flessen whisky bij elkaar kwamen en zorgden voor alles wat vandaag de dag verboden is. Genoeg reden om een band als Liptease & the Backstreet Crackbangers bij elkaar te schreeuwen en te laten zien waar ze goed in zijn. Een buitengewoon vermakelijke show met veel aandacht voor entertainment en muziek. Dus meld je ziek zwak of misselijk, spaar je snipperdagen op, geef je huisdier genoeg te eten, vertel het de Maya's, poets je lakschoenen, tank je auto vol, zet je haar in de krul, bespaar niet op je zorgverzekering, want dit is: De Liptease & the Backstreet Crackbanger. Naar de website van Liptease. 

23:45 uur (grote podium)
MOOI WARK
Jazeker dat wordt een feestje! Mooi Wark! Deze feestbeesten sparen niets en niemand. Ze zorgen ervoor dat de hele tent op z’n kop gaat. 
Sinds de hit-singles ‘Idioot’, ‘bokkie of een geittie’, ‘in de blote kont’ en ‘achter de tent’ heeft de in 1992 opgerichte rock & roll band Mooi Wark een groot deel van Nederland veroverd en inmiddels landelijke bekendheid verworven. Dat de mannen van Mooi Wark ooit fan waren van Normaal is duidelijk terug te horen in de feestmuziek. Wie weet kijkt Normaal inmiddels wel een beetje op tegen deze helden… Kortom, Mooi Wark dus! Naar de website van Mooi Wark. 

Daarnaast op het feestterrein: 

REUZENRAD
Het Hollandrad is een 40 jaar jong reuzenrad dat door uitstekend onderhoud en vernieuwingen op technisch gebied tot één van de mooiste behoord in zijn categorie. Het +/- 22 meter hoge reuzenrad is hoog genoeg om boven de meeste bebouwing en begroeiing uit te komen en door de 16 ronde gondels een 360 graden uitzicht te geven op het omringende landschap.

ELEKTRUCK
Bij iedereen inmiddels wel bekend, De Elektruck. De Elektruck is een voormalige stadsbus omgebouwd tot een digitale werkplaats. In tweetallen kan er geëxperimenteerd worden met vele vormen van electronische muziek en de bewerking daarvan. Van knippen & plakken, effecten toevoegen tot het inspelen van (virtuele) instrumenten en opnames maken met een microfoon of een zelf meegebracht instrument. Naar de website van Elektruck 

HOUTHAKKERSROADSHOW
De Houthakkersroadshow is in Europa uniek in zijn soort. Fascinerend, onvergetelijk en vetcool! Het is een prachtig kijkspel voor jong en oud en de Houthakkersroadshow zorgt gegarandeerd voor verbazing en een gulle lach bij de mensen.Alles draait tijdens de Houthakkersroadshow om de weergaloze beheersing van de kettingzaag. In de handen van de kettingzaagartiesten is het een precisie-instrument. Letterlijk alles maken ze, van Formule 1-auto tot het oerdegelijke vogelhuisje-uit-een-stuk. Naar de website van Houthakkersroadshow.

UT HUNEBED KRIST DOO
Straattheater: Twee Holbewoners uit de steentijd hebben een tijdreis gemaakt . Zij zitten bovenop ÛT ; het magische, lopende Hunebed die hun overal naar toe brengt. Zo zijn deze oermensen op wonderbaarlijke wijze aangekomen in de moderne wereld en dat levert hilarische momenten op! Naar de website van Krist Doo

Einde avond 02:00 uur

Overnachten??? Dat kan op onze festival camping "Kemping Tinte".